Dieren | Jelle en Stijn

Dieren

Kwaliteit boven kwantiteit

Onze boerderij.

Kort samengevat : wat een paar jaar geleden is begonnen als een leuke hobby is nu uitgegroeid tot een heus bedrijf. Als kers op de taart houden wij naast onze kippen ook varkens. Uit deze varkens halen wij (h)eerlijk antibiotica vrij vlees. Ons bedrijf staat voor kwaliteit boven kwantiteit en dit is zeker terug te proeven in onze producten.

Varkens

De varkens bij onze op de boerderij bestaan uit mix tussen het Pietran varken en het landvarken. Wij hebben zelf geen zeug met biggen, maar wij kopen de biggen als ze 25kg zijn van een gekwalificeerde varkenshouder. Bij onze kunnen de varkens echt varken zijn en dat zie je en proef je. Ze hebben de mogelijkheid om heel de dag buiten rond te scharrelen, gebruik te maken van een modderbad  en ze hebben toegang tot een strobed.  Wij geven onze varkens geen antibiotica en/of groeiversnellers wat ervoor zorgt dat de unieke smaak van het vlees gewaarborgd blijft. 

Wij laten de varkens op hun eigen tempo groeien en als wij vinden dat ze er klaar voor  zijn worden ze geslacht in een kleine en diervriendelijke slachterij. De varkens worden dan naar onze wensen geportioneerd en gesneden.  Daarna wordt het vlees gevacuumeerd zo snel mogelijk diepgevroren. Het grote voordeel van onze vacuüm verpakking is dat hierdoor de smaak in het vlees beter behouden blijft en het op deze manier de houdbaarheid ten goede komt.

Kippen

De kippen bij ons op de boerderij zijn classic Brown ook al bekend als barnevelder kippen. Onze kippen hebben de mogelijkheid om heel de dag buiten te scharrelen. Ze krijgen geen antibiotica of andere medicijnen. De eieren proberen wij zo vers mogelijk aan te leveren. Als de eieren gelegd zijn worden ze zo snel mogelijk ingepakt en indien ze vies zijn schoongemaakt. Daarna worden ze zo snel mogelijk verkocht, waardoor de smaak van het ei gewaarborgd blijft.