Ons verhaal | Jelle en Stijn

Ons verhaal

Kwaliteit boven kwantiteit

Onze boerderij.

Wij zijn Jelle en Stijn Zonneveld, beiden negentien jaar oud. Van jongs af aan houden wij dieren op onze boerderij. Het begon allemaal met een kip en haar kuikens. Al snel groeide dat uit naar 30 kippen. Wij besloten om eieren van deze kippen te verkopen om te laten zien dat verse eieren (die ook nog is van goede kwaliteit zijn 😊) verkocht kunnen worden voor een redelijke prijs. Inmiddels hebben wij al 250 kippen en zijn er steeds meer tevreden klanten die dol zijn op onze eieren.

Kort samengevat : wat een paar jaar geleden is begonnen als een leuke hobby is nu uitgegroeid tot een heus bedrijf. Als kers op de taart houden wij naast onze kippen ook varkens. Uit deze varkens halen wij (h)eerlijk antibiotica vrij vlees. Ons bedrijf staat voor kwaliteit boven kwantiteit en dit is zeker terug te proeven in onze producten.

Onze visie.

Goed en verantwoord eten hoeft niet duur te zijn

Wij willen met onze producten de consumenten laten zien dat goed en verantwoord eten niet duur hoeft te zijn. Wij huisvesten met onze boerderij vlak buiten de wijk Holy in Vlaardingen. Mensen kunnen binnen 5 min bij ons in het landelijke gebied zijn en onze dieren zien. En dat is ook onze ‘’ kracht’’, want mensen zien waar de eieren en vlees vandaan komen. Kinderen leren hiervan ook dat het vlees en de eieren die ze wekelijks of soms zelfs dagelijks eten niet uit een supermarkt komen, maar gewoon van de boer, die ook  lopend bereikbaar is. Onze slogan is dan ook (H)Eerlijk vlees van Vlaardingse bodem.

Onze werkwijze.

Wij brengen deze varkens op een verantwoorde en diervriendelijke manier groot. Vervolgens sturen wij ze naar een kleine slachterij waar ze op een tot zover mogelijke humane manier geslacht worden. In ons bedrijf vinden wij het belangrijk dat het dier voorop staat en niet de hoogst mogelijke winst die hieruit gehaald kan worden.

Ons leven buiten de boerderij.

  • Stijn: is geboren en getogen in Vlaardingen en dit jaar geslaagd voor zijn VWO. Volgend jaar gaat hij International Business studeren aan de hogeschool Rotterdam. Naast het werk op de boerderij speelt hij bij VV Zwaluwen en vind hij  het leuk om te volleyballen met vrienden.
  • Jelle: is geboren en getogen in Vlaardingen en dit jaar geslaagd voor zijn VWO. Volgend jaar gaat hij Midden Oosten studies doen aan de universiteit van Leiden. In zijn vrije tijd vindt hij het leuk om te lezen en te voetballen met vrienden.