Onze dieren

Wij houden met veel liefde onze varkens en kippen. Op deze pagina vind je alle informatie over hoe onze varkens en kippen gehouden worden, de rassen en waar het kippenvlees vandaan komt.

Varkens

Onze varkens zijn een mix tussen het Pietran varken en het landvarken. Wij hebben zelf geen zeug met biggen, maar kopen de biggen als ze 25kg zijn van een gekwalificeerde varkenshouder. Onze varkens hebben de mogelijkheid om heel de dag buiten rond te scharrelen, gebruik te maken van een modderbad en hebben toegang tot een strobed. Wij geven onze varkens geen antibiotica en/of groeiversnellers wat ervoor zorgt dat de unieke smaak van het vlees wordt gewaarborgd. 

Wij laten de varkens op hun eigen tempo groeien en zodra wij vinden dat ze er klaar voor zijn worden ze geslacht in een kleinschalige slachterij. De varkens worden daar naar onze wensen geportioneerd en gesneden. Daarna wordt het vlees gevacumeerd en vervolgens zo snel mogelijk diepgevroren. Het grote voordeel van onze vacuüm verpakking is dat hierdoor de smaak in het vlees beter wordt behouden en op deze manier de houdbaarheid van het vlees ten goede komt.

Bekijk ons varkensvlees

Kippen

Onze kippen zijn classic Brown kippen, ook wel bekend als Barnevelder kippen. Onze kippen hebben de mogelijkheid om buiten vrij rond te lopen en krijgen geen antibiotica of andere medicijnen. De eieren van onze kippen proberen wij zo vers mogelijk aan te leveren. Zodra de eieren gelegd zijn worden ze zo snel mogelijk ingepakt en indien ze vies zijn schoongemaakt. Daarna worden ze meteen verkocht, waardoor de smaak van het ei gewaarborgd blijft.

Kippenvlees

Naast ons (h)eerlijk varkensvlees verkopen wij ook kippenvlees van de Kromhoekster kip uit Friesland. De reden dat wij de samenwerking met familie Bakx zijn aangegaan is omdat zij sinds 2009 een hele bijzondere weg hebben ingeslagen met hun vleeskuiken bedrijf. Sinds 2009 zijn Co en Marion Bakx gestopt met het toedienen van antibiotica aan hun kromhoeksterkippen. Vanaf die periode zijn ook de leefomstandigheden voor de kippen verbeterd. Zo leven de kippen in meerdere grote stallen met strooisel en worden de stallen steeds aangepast naar behoefte en leeftijd van de kuikens. De familie Bakx hecht veel waarde aan het gezond laten opgroeien van hun kromhoekster kippen en dit komt overeen met onze normen en waarden binnen ons bedrijf.

Naast dat op deze manier de leef omstandigheid voor de kip wordt verbeterd, heeft deze werkwijze ook voordelen voor de consument. Doordat de kip gezonder leeft, kunnen wij de consument kippenvlees aanbieden dat malser en langer houdbaar is, en bovenal beter smaakt.

Bekijk ons kippenvlees

Rundvlees

Naast ons (h)eerlijk varkensvlees verkopen wij ook Rundvlees van Patrick van elteren uit Oud Gastel. Daarnaast slacht en verwerkt Patrick ook ons varkensvlees.

Als ik vlees eet, wil ik daar echt van genieten, dan wil ik zeker weten dat het van goede kwaliteit is, dat het van vee komt dat een goed leven- en goede voeding- heeft gehad, ‘dat je de weide kunt ruiken en proeven’. Dat er met heel veel vakmanschap omgesprongen wordt met het uitbenen zodat het na een simpele bereiding gewoon heel erg goed smaakt. Welke slager of supermarkt levert dit nu nog? Dit kan en moet anders en dit is waar ik, Patrick van Elteren voor sta. Geboren tussen het vee, het ambacht van beenhouwer al jong geleerd en al vele jaren gespecialiseerd als beenhouwer. Met een passie voor de hele keten, van de weide tot op het bord.

Bekijk ons rundvlees